Passa al contingut principal

85é aniversari de les Normes de Castelló

L'Associació Cultural i Valencianista Miquel Penya s'adherix als actes de commemoració del 85é aniversari de les Normes de Castelló, organitzats per la plataforma Castelló per la Llengua. La signatura de les Normes representa la voluntat del poble valencià de normalitzar la llengua pròpia, d'estandarditzar-la i de promoure-la en tots els àmbits de la societat. A més, l'efemèride representa inequívocament la unitat de la llengua que parlem de Salses a Alcanar i de Vinaròs a Guardamar.

Us animem a participar-hi activament en la programació que ha treballat l'entitat, que culminarà dissabte 16 de desembre en una concentració per reivindicar un espai de comunicació en valencià: per la posada en marxa d'À Punt i pel retorn de les emissions de TV3.

Podeu trobar més informació de la convocatòria a l'espai web de Castelló per la Llengua.


Entrades populars d'aquest blog

Cinisme semàntic i poder autoritari

Benvolgut, benvolguda,Et convidem a la Lliçó Inaugural Josep Irla 2019-2020, que enguany anirà a càrrec d’Ulises Moulines, catedràtic emèrit de filosofia de la Universitat de Munic i membre de l’Acadèmia de les Ciències de Baviera. Sota el títol «Cinisme semàntic i poder autoritari», el ponent oferirà una conferència a l’Aula Magna de la UB-Campus Raval (c/Montalegre 6, Barcelona), divendres 15 de novembre a les 12 hores. En acabar, se servirà un refrigeri.Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a través del web irla.cat/llicoirla2019/. L’acte és gratuït.

Restrigint democràcia, per Bernat Joan i Marí

El procés d’aprimament de la democràcia espanyola és de manual. L’únic que, dins tot aquest procés, se’ns presenta com un interrogant és quan la Unió Europea dirà prou. En algun moment passarà, però no sabem quan. De moment, ja han deixat que el Regne d’Espanya anàs molt més enllà del que alguns, ingènuament, fa només uns mesos, hauríem cregut.

Què s’ha fet, des dels òrgans de poder espanyols per carregar-se la democràcia? Vegem-ne alguns passos:

Primer: anar bandejant el poder dels diputats i augmentant el dels no electes. La cosa és ben senzilla. A les democràcies que funcionen com toca els diputats són inviolables, no poden ser jutjats i no poden ser portats a la presó sense l’autorització del parlament del qual formen part. Si un jutge pot imputar un diputat, jutjar-lo i empresonar-lo (o, fins i tot, empresonar-lo sense haver-lo jutjat) és que el sistema polític en qüestió pot ser qualificat de qualsevol altra cosa, però no de democràcia. Un jutge només s’ha de poder ficar amb un …

'Manolo, la cena te la haces solo', per Joan Miquel Delfa

El 8 de març llig esta pancarta feminista. Només en plantege dos preguntes:

1)Quants homes hui i xiquets (homes de demà) saben que l’ONU reivindica oficialment des de 1975 la primera manifestació (Lisístrata a banda) de 1857 de treballadores recordant l’assassinat de més de cent adolescents obreres tèxtils en 1911 tancades pel propietari en l’incendi de la fàbrica? Des de l’àmbit d’esta Associació Cultural Valencianista, amb dolor i sense exclusions plantege: Quants homes són conscients d’estos assassinats... en este dia de les Festes de Magdalena uns dies abans de Falles i un trimestre abans de Fogueres?

2)Analitzant esta pancarta escolte pel carrer una dona amb evident bona voluntat cridant repetidament “Ocho de marzo huelga feminista”, i en plantege... perquè causa tan justíssima cau en part dels defectes que denuncia; com caïen en el masclisme en la intimitat familiar àdhuc els actius anarquistes de Durruti als anys trenta, com cauen hui els suposadament idealistes anarquistes fra…